Microsoft пусна клип срещу OpenOffice.org



Microsoft публикува чрез официалния канал на офис поделението си в YouTube видеоклип, в който изброява редица предполагаеми предимства на собствения си офис пакет пред свободния OpenOffice.org.

В близо триминутен филм корпорацията цитира 15 избрани представители на компании, които след изпробване на OpenOffice.org все още остават верни на Microsoft Office. Основният акцент е поставен върху твърдението, че в дългосрочен план разходите за използване на свободния офис пакет са значително по-високи.

В допълнение следват критики срещу проблеми с оперативната съвместимост, по-ниска производителност и понижена ефективност, както и проблеми при боравенето с пакета и с форматирането на документи с отрицателно въздействие върху оценките на учениците. В допълнение, връщането на някои клиенти към домашния пакет на Microsoft e осигурило известни облекчения за тях, казва се във видеото.

Повечето от цитатите са взети от изучаване на частни случаи и съобщения в пресата, които Microsoft е публикува на своя интернет сайт. След публикуването на видеото преди няколко дни и интереса на представители на някои медии към него, клипът беше временно ограничен за обществеността. Междувременно, клипът може да се види отново, пак със свободен достъп.

Leave a Reply