Sony Ericsson обяви печалба, подпомогната от Android



Производителят на мобилни телефони Sony Ericsson излезе на печалба за трето поредно тримесечие, подпомогната от търсенето на смартфони с операционната система на Google – Google Android, предаде Bloomberg, цитирани от investor.bg Нетната печалба на компанията за третото тримесечие е в размер на 49 млрд. евро в сравнение със загуба от 164 млрд. евро за същия период на 2009 г. Положителният финансов резултат на базираната в Лондон компания се оказа по-лош от очакваните от анализатори 59 млрд. евро.

Главният изпълнителен директор на Sony Ericsson Берт Нордберг съобщи в изявление днес, че цялостното представяне на Sony Ericsson се стабилизира и допълни, че на смартфоните се падат над 50% от общите продажби на компанията през последното тримесечие. Той заяви още, че планира да превърне Sony Ericsson в световен лидер в продажбите на смартфони, които са базирани на мобилната платформа Android.

Sony Ericsson се върна на печалба през първото тримесечие на тази година след 6 поредни тримесечия на загуби благодарение на добрите продажби на смартфони в САЩ и Китай. Те увеличиха средната цена на мобилен телефон на Sony Ericsson до 154 евро през третото тримесечие от 114 евро година по-рано, след като повече потребители потърсиха Android като алтернатива на смартфона на Apple – iPhone.

Leave a Reply