Adobe Flash с над 1 млн. изтегляния за платформата Android



На събитието, след няколко дни от Adobe ще говорят за Flash и Air

Според информация на ZDNet, Adobe Flash Player вече надхвърля един милион сваляния от услугата Android Market. Ако си спомняте, първата версия на приложението – Adobe Flash Player 10.1 се появи през месец август тази година, няколко месеца след появата на платформата Android 2.2 (позната още като Froyo).

Приложението работи безпроблемно на всички Android-базирани устройства, които се управляват от версия 2.2. Засега то не е в пълния си блясък, тъй като все още използва много енергия и „забива” на сайтове, в които има доста flash съдържание. Въпреки това един милион сваляния е голямо число и със сигурност означава, че доста хора искат flash на мобилните си устройства.

Стана ясно, че от Adobe ще са домакини на конференцията Max 2010, която ще се проведе в Лос Анджелис от 23 до 27 октомври. От компанията планират да използват събитието за да рекламират мобилните възможности на Flash и да говорят за платформата AIR за мобилни устройства. Adobe AIR представлява фреймуърк и среда за разработка на приложения, които могат да работят под различни операционни системи.

Както знаете, Adobe AIR се появи през този месец за Android. Повече информация за това може да научите тук.

Leave a Reply