Google Nexus S: Super AMOLED2, но без 4G



В интернет се появиха нови детайли за предстоящия телефон на Google Nexus S. Както съобщава сайтът xda-developers.com, новият Google Nexus-S ще бъде оборудван с процесор ArmV7, ще има сензорен дисплей Super AMOLED2 с големина 4 инча и 800×480 пиксела и ще поддържа HD видео.

При Nexus S по всяка вероятност става дума за модела на Samsung с обозначението GT-i9020 нарича, който отскоро се появи на интернет страницата на американските магазини BestBuy.com. Според интернет магазина, Samsung GT-i9020 ще бъде пуснат официално на пазара за коледните празници, което напълно се покрива с твърденията на шефовете на Google. Според източника е сигурно, че Nexus S ще бъде с операционна система Android 2.3 (Gingerbread), а не, както се очакваше, с версия 3.0. Снимката, на която е показан Nexus S с Android 2.3, за съжаление е твърде размазана.

Всъщност, в началото на годината Google обяви, че има намерение до края на 2010 година да пусне на пазара мобилен телефон с 4G технология (LTE). Явно обаче не е ставало дума за Nexus S. За информация: първият мобилен телефон на Google, Nexus One, беше произведен от HTC и до голяма степен отговаряше технически на вече доста популярния HTC Desire. Защо Google сега залага на Samsung, все още не е ясно. Обновлението на Android 2.3 вече бе обявено от Google, но конкретна дата за официалния му старт все още няма.

Leave a Reply