Facebook става най-големият хостинг за снимки, ще се конкурира с Flickr

Facebook и сега е сред най-големите сайтове за споделяне на снимки в интернет. Но за да може да се сравнява в това отношение с конкуренти като Flickr, досега му липсваха някои опции, които ще бъдат имплементирани в близките няколко дни.

В сайта вече могат да бъдат качвани и изображения с висока резолюция. Досега всяка снимка можеше да бъде с размер най-много 720 пиксела по височина или ширина, а отсега нататък границата ще бъде променена на 2048 пиксела. Практично: изображенията с висока резолюция могат да бъдат качвани във Facebook и в JPEG формат, като ще бъде образуван специален линк за сваляне.

Поставянето на изображенията в тагове също се опростява. Ако някой желае да маркира дадена снимка, трябва само да кликне по време на ъплоуда на съответния Thumbnail. Друга новост е зареждането на т.нар. Lightbox при разглеждане на изображенията, който се наслагва върху уебсайта и съдържа снимката.

През последните години Facebook се превърна в предпочитана платформа за изображения. С 500 милиона потребители и с новите функции Facebook официално заявява претенциите си да стане водещ сред сайтовете за споделяне на изображения.

Активирането на новите функции за всички потребители може да трае няколко дни, тъй като толкова ще продължи актуализирането на всички сървъри на социалната мрежа.

Leave a Reply