Смартфоните на HTC с нова навигационна система

Вчера производителите на смартфони HTC официално съобщиха пред пресата и аудиторията, че са сключили договор за съвместна работа с компанията, специализираща в навигационните системи, TomTom. Причината е очевидна. Смартфоните на HTC ще се сдобият с нова, много по-модерна и функционална навигационна система. Информацията пристига директно от представителите и на двете компании.

Новата локационна услуга за смартфоните ще бъде достъпна в моделите HTC Desire HD и HTC Desire Z в Европа. Приложението ще носи името HTC Locations. То ще се предлага с предварително инсталирани карти на TomTom, което значително ще подобри навигационните способности на устройствата. John Wang, маркетинговият директор на НТС, коментира, че партньорството с TomTom ще предостави на клиентите на компанията иновативно навигационно преживяване. Коментар по повод съвместната работа между двете компании даде и един от директорите на TomTom – Maarten van Gool. Той изрази гордостта си от това, че HTC избра именно неговата компания, и подчерта намеренията си да предостави на аудиторията отлично работеща навигационна система за техните най-нови модели смартфони. Maarten van Gool сподели, че екипът му е приспособил софтуера си максимално към нуждите на потребителите на мобилните устройства от HTC. Карти и локационно съдържание ще бъдат включени в HTC Locations. Навигацията “завой-по-завой” може да бъде закупена и свалена от HTC Locations или HTC Sync.

Както знаете, HTC Desire HD и Desire Z са първите смартфони от HTC, подсилени с мощта на мобилната операционна система Android и HTC Sense опцията. От компанията не споменаха нищо конкретно по повод бъдещите си проекти и най-вече дали в тях също ще бъде интегрирана навигационната система от TomTom. Тъй като опцията обаче стана изключително популярна сред последните модели мобилни устройства, излезли на пазара, най-вероятно HTC ще запазят HTC Locations и за следващите си смартфони.

Leave a Reply