Нова конзола от Lenovo

Microsoft, cure Sony и Nintendo може съвсем скоро да се сдобият с нов опонент в лицето на Lenovo. Компанията вече е в напреднал стадий на разработка и до края на годината новата конзола, наречена eBox, ще бъде пусната в Китай. Говорителят на Lenovo Jay Chen казва в интервю: „Видяхме, че има големи възможности на конзолния пазар и решихме да опитаме късмета си“.

Lenovo отдавна работели по eBox, но съвсем наскоро решили да открият дъщерна компания, която да се занимава с разработката на конзолата, както и игри за нея. Името на новата компания е Beijing Eedoo Technology. Нейният президент Jack Luo споделя, че „eBox ще е втората конзола в света с липса на контролер след Microsoft”.

Не е изненада да се види нов претендент в конзолната надпревара. Сега е времето, в което конзолите отново минават в ново поколение, взимайки пример от Nintendo Wii и ползвайки нестандартни или напълно липсващи контролери. Това е добър момент за една нова компания да навлезе на пазара, защото единственият недостатък ще бъде липсата на опит в тази индустрия. Технологията обаче ще се появи в същия момент, когато Microsoft ще пусне Kinect, а Sony – Move, правейки Lenovo ако не достоен, то поне съществуващ конкурент.

Leave a Reply