Juniper Networks пуска комплект приложения за защита на мобилните потребители

Компанията Juniper Networks, вторият по големина в света производител на мрежов хардуер, представи първия в своята линия софтуерен пакет, предназначен за защита на смартфоните на корпоративните потребители. Съобщава се, че основната задача на пакета ще бъде да защитава бизнес-смартфоните от въздействие на злонамерен софтуер и атаки.

Новият пакет Juno Pulse Mobile Security е съвместим с всички операционни системи и устройства и по-специално: Apple iPhone, RIM BlackBerry и Google Android. Той включва антивирус, персонална защитна стена, антиспам, услуги за автоматизиран отдалечен мониторинг на устройствата и за изтриване на данни в случай на кражба.

С помощта на представения софтуерен пакет, потребителите ще могат да откриват местоположението на устройството, а също така безопасно и гарантирано да премахват всички данни, съхранени в него. Освен това, устройството ще може да изпрати SMS, ако хакер се опита да смени СИМ-картата. За корпоративните потребители пакетът предлага възможност за комуникация чрез SSL-канал или виртуална частна мрежа.

Juno Pulse Mobile Security вече е достъпен за дистрибуторите на Juniper и в края на тази година ще бъде продаден на някои оператори. Последният е в състояние да добавя модули за създаване на пакет, който да представлява система за родителски контрол.

Leave a Reply