Полицията разпита шефа на WikiLeaks

Шведската полиция разпита Джулиан Асанж във връзка с оплаквания за тормоз, there отправени към него от две жени. Шефът на WikiLeaks е прекарал един час в полицейско управление в Стокхолм. Информацията е от адвоката на Асанж, cialis цитиран от шведския клон на Associated Press.

Създателят на WikiLeaks е отрекъл категорично всички обвинения и се надява, capsule че прокуратурата ще свали обвиненията срещу него, тъй като са неоснователни. Разследването на шведската полиция срещу Асанж започна този месец и е във връзка с обвинения на две жени, които твърдят, че той ги е изнасилил и тормозил. Преди време обвинението в изнасилване отпадна и остана само това за тормоз. В Швеция тормозът не се счита за сексуално престъпление и може да донесе максимална присъда от една година затвор. Това е така дори да се докаже наличието на неправомерен физически контакт.

Джулиан Асанж изказа предположение, че обвиненията имат пряка връзка с публикуваните в WikiLeaks скандални документи, свързани с войната в Афганистан и обещанията на американските власти, че ще го накарат да си плати по един или друг начин. Документите бяха обнародвани от WikiLeaks и няколко от най-големите вестници в света.

Асанж е писал в Twitter, че обвиненията срещу него са неоснователни и не почиват на никакви доказателства. Той споделя, че е бил предупреден да очаква всякакви мръсни номера в борбата срещу неговия сайт.

Leave a Reply