Стив Балмър продава 50 милиона акции на Microsoft

Шефът на американския софтуерен концерн Microsoft е намалил значително дела си в компанията с почти дванадесет процента чрез продажбата на почти 50 милиона акции.

Продадените ценни книжа са на стойност от 1,3 милиарда щатски долара. Балмър ги е продал през последните дни на цени между 26 и 28 долара за акция. Главният изпълнителен директор на Microsoft обясни в тази връзка причините, поради които се е стигнало до продажбата. Според неговите собствени твърдения, той не се е разделил с ценните книжа поради липса на доверие в тях. Още повече, че имал планове за бъдещо разширяване на инвестициите си.

До края на годината главният изпълнителен директор на Microsoft възнамерява да продаде до 75 млн. акции на ръководената от него компания. Ако това е вярно, Балмър ще намали своя дял в Microsoft на 18 процента.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс е най-големият акционер на концерна. Преди продажбата на акциите Балмър притежаваше 408 милиона акции на компанията. Сега те са намалели на около 359 милиона, съобщава “Futurezone”.

Leave a Reply