Модели на таблета за студенти Kno – на цени от 599 долара нагоре

Нововъзникналата компания Kno обяви, че цената на нейния продукт – едноименния таблет, ориентиран към студентите, – ще започва от 599 долара, съобщи във вторник The New York Times.

Устройството Kno е създадено, за да задоволява потребностите на учащите се. По замисъла на разработчиците, то идва, за да замени традиционните учебници и тетрадки. Компанията Kno ще започне да продава електронни учебни материали чрез собствения си интернет магазин.

До края на годината компанията планира да стартира ограничени продажби на два модела Kno. Първият се откроява на фона на другите таблетни компютри с размера на своя 14,1-инчов сензорен екран (с резолюция 1440×900 пиксела), на който може да се пише с помощта на стилус. Втората версия предлага два такива дисплея, съединени помежду си в имитация на книга.

Вариантът с един екран струва 599 долара, а този с два екрана – 899 долара. Вградената памет на двете устройства е с обем 16 гигабайта, а модификациите с 32 гигабайта са със 100 долара по-скъпи. За сравнение, цената на модела Apple iPad от нисък клас, снабден с 16 GB памет, в САЩ е 499 долара.

Leave a Reply