Честит рожден ден на Firefox!

Общността на Mozilla празнува днес, 9 ноември, шестия рожден ден на Firefox – браузърът, който вече се използва от над 400 милиона потребители по цял свят.

Фондацията Mozilla беше създадена преди повече от 10 години като некомерсиална организация с мисия да съдейства на откритостта и иновациите в интернет. Преди 6 години на този ден от Mozilla пуснаха първата версия на Firefox – 1.0.

Днес Firefox е достъпен на повече от 70 езика. Почти една четвърт от интернет потребителите избират Firefox за свой основен браузър. Повече от 150 милиона души използват разширенията, създадени за Firefox.

Firefox дължи своя успех на общността на Mozilla, състояща се от десетки хиляди разработчици, локализатори, тестери и други участници.

През тази година, за да отпразнува рождения ден на Firefox, Mozilla моли за помощта на потребителите, за да демонстрира, как хората обичат и използват Firefox в своята част на света. Просто изпратете картичка с Вашето съобщение за Firefox, и Вашата FoxCard ще бъде поставена в офиса на Mozilla в Маунтийн Вю или Париж. При това можете дори да спечелите нещо. На страницата на FoxCards във Фейсбук можете да откриете допълнителна информация за наградите.

Освен това, разработчиците ще Ви бъдат благодарни, ако помогнете при тестването на Firefox 4 Beta и напишете своите отзиви.

Leave a Reply