Проблеми с браузъра на HTC Desire

Британският клон на мобилния оператор Vodafone изглежда е започнал поетапното обновяване с Froyo за клиентите, stuff притежаващи смартфона HTC Desire. Веднага след първите ъпгрейди се оказало, че са възникнали проблеми при работата с Adobe Flash, предава GoMo News.

Кодовото наименование на проблемното обновление е Froyo/2.2. Много от потребителите се оплакват от проблеми при работата с интернет браузъра и по-конкретно от елементите с Flash, които не функционират коректно.

Един от собствениците на водафонски Desire се оплакал в блога Tech Techies, че по време на ъпдейтването постоянно е излизало съобщение за грешка, гласящо че в паметта няма достатъчно свободно място. За коректното обновяване на операционната система се изискват поне 25 мегабайта свободно място във вътрешната памет на мобилното устройство.

Във форумите за поддръжка на клиентите на британския Vodafone има информация за конкретни страници, при отварянето на които вграденият браузър Dolphin директно забива и спира да изпълнява команди. Официални лица от Vodafone са потвърдили за наличието на проблема. Според тях е почти сигурно, че проблемите са причинени от Adobe Flash.

Някои от потребителите са опитали да решат проблема обновявайки Flash до последната му версия, която е 10.1.92.8, но се оказало, че това не оправя нищо. Adobe все още не са взели отношение по случая.

Leave a Reply