Нова опция във Facebook?

Ако няколко приятели в популярната социална мрежа споменат едно и също лице по време на обновяването на своя статус, Facebook събира и обобщава тези съобщения. При някои потребители новата функция вече е активна.
Тя все още не е официално обявена, няма и име, затова forbes.com я нарича просто “споменаване” (Mention). Това име напълно й подхожда, тъй като работи и при споменаване в стените на потребителите.
Ако двама потребители споменат например водещия на нощно токшоу Конан О’Браян, на собствената им стена се появява съобщение, в което са комбинирани споменатите и от двамата препоръки. Освен това, Facebook разпознава, че Конан О’Брайън има своя собствена страница във Facebook и дава връзка към нея. По-вероятно обаче е, предпоставка за разпознаването да е наличието на собствена Facebook страница, отколкото корелацията на две споменавания. Други примери на forbes.com не са посочени.

Тази функция обаче не е ограничена само за приятели. Ако някой приятел и новинарски сайт споменат едновременно лице, което “харесват”, отново ще сде получи същото съобщение. Както изглежда, новата функция засега все още се появява доста рядко. Дали тя ще се разпространи в близко бъдеще в световен мащаб, засега все още остава неясно.

Leave a Reply