Анонсираха Facebook Email

Днес от Facebook анонсираха появата на новата пощенска услуга Facebook Email.

От компанията съобщиха, че само днес услугата е била използвана от 350 милиона потребители. Числото е доста впечатляващо, като се има предвид, че регистрираните потребители в социалната мрежа са около 550 милиона.

Facebook Email не функционира като традиционна електронна пощенска услуга. Казано накратко, разменянето на съобщения между потребителите наподобява чат дискусия. Нещо, което със сигурност ще улесни потребителите при комуникирането помежду им.

Услугата ще има три основни функции – изпращане на съобщения, хронология на дискусиите и социална входяща поща. Освен това, потребителите получават адреси, завършващи на „@facebook.com“. Когато даден потребител получи съобщение, той веднага ще бъде уведомен за това, както когато някой е коментирал снимка на въпросния потребител и т.н.

Email адресът ще започва с потребителското име, което сте задали в настройките си. Трябва да се отбележи, че услугата е напълно опционална, т.е. потребителите не са принудени да я използват.

Настройването на вашата поща във Facebook протича лесно. Имате възможност да разделите входящата си кутия на две части – една, в която да бъдат помествани съобщенията от определен брой приятели и друга, в която ще виждате всички останали писма.

Стана ясно, че в близките дни приложението Facebook за iPhone ще получи обновление, в което ще присъства новата услуга. Потребителите ще могат да изпращат и получават съобщения чрез SMS функцията на телефона.

Leave a Reply