Nokia представи необичайното зарядно устройство Charging Plate DT-600

Nokia не само пуска мобилни телефони и смартфони, physician но също така работи и над създаването на допълнителни аксесоари за тях. Например, в асортимента на компанията присъства нетбукът Booklet 3G, а сега компанията представя на нашето внимание и едно необичайно зарядно устройство с наименованието Charging Plate DT-600.

Тук е моментът да споменем, че това не е първият опит на компанията с подобни аксесоари. Още през юни месец, тя представи своята алтернатива на зарядно устройство Nokia Bicycle Charger Kit, състоящо се от електрогенератор, който се прикрепва към една от гумите на велосипеда и заряден модул със стандартен 2-милиметров конектор. Що се касае до Charging Plate DT-600, то това е апарат предназначен за зареждането на едновременно до пет устройства.

Аксесоарът представлява малка площ, на която може с лекота да се поставят няколко зареждащи се джаджи. В страничната част на тази площ присъстват три кабела в ъглите: два със стандартен 2-милиметров конектор и един с microUSB. В четвъртия ъгъл се намира сменяем кабел, който се включва към един от двата присъстващи в Charging Plate DT-600 порта USB.

В комплекта на устройството присъства преходник за mini-USB, който е за телефоните на LG, Sony Ericsson и два за устройствата на Samsung. Вторият порт USB, потребителят може да използва по свое усмотрение, например за зареждането на портативен плейър или друго съвместимо устройство. Първата публична демонстрация на Charging Plate DT-600 е била проведена на мероприятието Nokia World в Лондон. За размера на цената и датата на официалното представяне на аксесоара от Nokia все още нищо не се знае.

Leave a Reply