Windows Phone 7 изглежда супер, но дали ще пожъне успех?

Както знаете, unhealthy Windows Phone 7 вече беше анонсирана, prostate а първите устройства с нея се очакват в началото на месец октомври. Най-вероятно от клиповете в интернет сами сте се убедили, clinic че новата мобилна операционна система е по-добра, по-солидна, а взаимодействието между нея и дадения потребител е сведено до много високо ниво. Визуалните ефекти също са доста впечатляващи. Струва ли си обаче да закупим мобилен телефон с операционната система на редмъндската компания?

Стартиране

Смартфонът на LG работи доста пъргаво с операционната система. Най-странното е, че при стартиране телефонът изисква въвеждането на Live ID. Не е ясно, защо от Microsoft принуждават потребителите да имат акаунт в Windows Live, особено след като от компанията целят да постигнат висок пазарен дял, но както и да е. След като въведете данните си, може спокойно да се свържете с Facebook и да настроите Google акаунта си. Веднага след като въведете тези настройки, устройството автоматично ще синхронизира календара, контактите и входящата ви поща.

Интерфейс

Както всяка друга операционна система, тези дни, WP7 също включва мулти-тъч възможности. Различното спрямо предишната версия е, че тук “Start” менюто e с нов дизайн, който може да персонализирате бързо и лесно. Първоначално ще видите иконите People, E-mail, Messaging, Phone и Calendar, но както ви казахме по-рано, лесно може да промените това. Ако не сте фен на този вид меню, може да превключите към класическото такова чрез стрелката в дясно.

Бързодействие

Изненадващо, устройството на LG работеше бавно. Може би на различни устройства бързодействието ще бъде различно.

Marketplace

До този момент няма нищо в Marketplace, освен едно тестово приложение.

Уеб браузър

За съжаление, тук от Microsoft трябва да поработят най-много. Въпреки че браузърът работи забележително бързо, не рендва информацията толкова добре, колкото Webkit-базираните браузъри.

Заключение

Каквото и да кажем, това определено е стъпка напред за редмъндската компания. Включени са много иновативни решения, визуалните ефекти са на ниво. Тепърва ще се появят приложения за WP7. Има и една въпросителна – защо някой би искал да премине към тази операционна система, след като други компании, като Google и Apple пуснаха операционни системи, не по-различни от тази. Последните две вече навлязоха сериозно в мобилния пазар и на Microsoft определено ще ѝ бъде трудно. Дали от редмъндската компания не закъсняха с пускането на Windows Phone 7?

Leave a Reply