Липсата на IE9 за XP е грешка и от Microsoft ще съжаляват за това?

Много от потребителите в интернет недоволстват от факта, cure че браузърът Internet Explorer 9 няма да се появи за операционната система Windows XP. Информацията пристига от блогъра Adrian Kingsley-Hughes, cialis чиято поща е била засипана с подобни мнения от най-различни потребители.

Интересното в случая е, че въпросните потребители използват от доста време Windows XP, в никакъв случай не харесват Vista, а и не изглеждат заинтригувани от Windows 7. Казано накратко, те не искат да използват нови и иновативни операционни системи, но искат да използват новата версия на Internet Explorer 9. Странно, нали?

За съжаление, Windows XP остаря…и то доста. Тя беше пусната за пръв път през 2001 година, а последният сервизен пакет, появил се за нея беше преди две години и половина. Колкото и да ни се иска едно нещо да продължава винаги, това няма как да стане. Windows XP “поживя” достатъчно, а 2014 година не е толкова далече.

Статистиките сочат, че в световен мащаб, използващите Windows XP са около 66%. И въпреки че потребителите недоволстват от факта, че IE9 няма да се появи за XP, те ще продължават да я използват, като най-загубилите от това ще бъдат от Microsoft. По този начин от редмъндската компания ще подтикнат хората да използват конкурентните браузъри Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera или Apple Safari.

Дали наистина беше грешка отрязването на поддръжката на IE9 за Windows XP?

Leave a Reply