Смъмриха доставчик на интернет заради шпионски практики

Британският доставчик на интернет услуги TalkTalk беше порицан от регулаторния орган Information Commissioner Office (ICO), viagra buy предаде BBC. Причина за наказанието е фактът, view че компанията използвала система, която записва сайтовете, които посещават потребителите без да уведоми клиентите или ICO.

През август Freedom of Information, организация защитаваща човешките права, изпрати официална заявка за информация до ICO. Питането беше свързано с TalkTalk и целеше да извади на показ факта, че ICO разследва интернет доставчика. След получения отговор стана ясно, че такова разследване има и компанията не е информирала предварително ICO за намеренията си.

„Ние се интересувахме само от адресите на сайтовете, посещавани в рамките на мрежата ни, а не от поведението на клиентите. Поради тази причина не се чувствахме задължени да информираме потребителите за действията си.”, е заявил Марк Шмид – един от директорите на TalkTalk.

Целта на системата е била да се подобри сигурността на потребителите като се състави черен списък със сайтове, съдържащи вредоносни кодове, които биха могли да направят поразии. По време на тестовете са били засечени 75 хиляди сайта, които са съдържали опасно съдържание и са били отворени от клиентите на TalkTalk. Компанията смята да въведе официално системата в действие до края на тази година.

Leave a Reply