Парадокс – Xbox Live геймър баннат заради местоживеенето си

Преди само няколко часа запален геймър е бил баннат от анти-спам и сигурност екипа на Xbox Live, treatment а причината за това е просто парадоксална. Джош Муур, treatment който живее във “Fort Gay” е имал намерение да се включи в Search and Destroy състезание, когато с изненада установил, че акаунтът му е баннат.

Както по-късно се оказало, причината за случката с 26-годишния младеж е фактът, че няколко часа преди опита му да влезе в системата и играе онлайн, друг член на Xbox Live е сметнал написаното в полето местожителство за достатъчно цинично, за да докладва акаунта на Джош. Като резултат упълномощените органи са преценили, че пусналият рапорт има право и вследствие са затворили акаунта.

Реакцията на Муур е очакваната от всички изненада, понеже той въобще не е очаквал подобно, както той го определя, незряло поведение от възрастни хора, които дори не са си направили труда да проверят в интернет дали изобщо съществува такъв град.

Недоволството на младежа явно е привлякло вниманието на директора на Xbox Live Стефан Тулууз, който е признал грешката на Майкрософт в случая и в резултат профилът на Муур съответно е бил възстановен. Фрапантното в случилото се е влязлото в сила споразумение по-рано тази година, с което от Майкрософт позволиха в профилите на играчите да присъстват някои нецензурни думи, които не е уместно да бъдат цитирани в момента.

Leave a Reply