HTC Lexikon: Телефон, който ще се продава от Verizon

Преди време се говореше за HTC Lexikon, unhealthy но тогава се знаеше само името на мобилното устройство. Днес от Phandroid пуснаха снимки и хардуерни спецификации на смартфона. Освен това, стана ясно, че устройството ще се продава от Verizon.

Според информацията, HTC Lexikon ще включва в себе си 3.8-инчов сензорен дисплей с WVGA резолюция (480×800 пиксела), 512 MB оперативна памет и 800-мегахерцов процесор. Операционната система на устройството ще бъде Android 2.2/Froyo, като се предполага, че интерфейсът Sense UI също ще бъде включен. Телефонът ще разполага с 5-мегапикселова камера и 4 GB вградена памет, като ще бъдат включени Wi-Fi и Bluetooth модули. Според тези характеристики, HTC Lexikon доста ще наподобява T-Mobile G2.

Предполага се, че от Verizon ще пуснат мобилното устройство на пазара в началото на 2011 година. Очакват се и промени в името на телефона. Засега не е ясна цената, на която ще се продава HTC Lexikon.

Ако си спомняте, преди няколко дни от HTC официално анонсираха смартфоните HTC Desire HD и HTC Desire Z.

Все още не е ясно и какво ще бъде устройството, чиито снимки се появиха в началото на този месец. Става въпрос за HTC Merge. Най-вероятно този мобилен телефон също ще се предлага от Verizon.

Leave a Reply