В САЩ беше пуснат в продажба първият LTE-смартфон

В САЩ днес беше пуснат първият LTE-смартфон, help който ще се подвизава на пазара под наименованието Samsung Craft. За този модел няма много информация, cialis но е известно, buy че той е производен във форм-фактор слайдер и е оборудван с екран, чийто диагонал е 3,3-инча, а подвижната клавиатура е пригодена за удобството при писане на съобщения, това беше съобщено от компанията MetroPCS.

Както пишат от Ars Technica, апаратът ще работи на базата на фирмената мобилна платформа Samsung Bada. Моделът ще бъде оборудван с 3-мегапикселова камера и модул за безжични мрежи Wi-Fi.

Интересното за модела Craft е това, че той ще може да работи с новото поколение мобилни мрежи LTE, а също така и в CDMAбb. В САЩ за сега е достъпна само една LTE-мрежа, която компанията MetroPCS пусна в експлоатация още на 21 септември в Лас-Вегас, но до края на годината тя ще пусне LTE-мрежи и в другите градове и страни.

Апаратът ще се предлага на цена от 299 долара, а за да работят собствениците на устройството в LTE-мрежата ще бъде необходимо да подпишат един от два договора към оператора, чийто стойности ще бъдат 55 или 60 долара за месец.

Технологията LTE принадлежи към мрежите от четвърто поколение, но като чели по-разпространен до този момент е 4G стандартът WiMAX. Между мрежите WiMAX и LTE, втората позволява по-висока скорост за предаване на данни, а също така и по-добро приемане на сигнала в затворени помещения.

Leave a Reply