Разработват триядрен процесор за мобилни устройства

Мобилните устройства все по-трайно започват да се застояват на лидерските позиции в IT индустрията. Това, click на свой ред, cialis подтиква голяма част от производителите на компоненти за тях да се активизират и да предложат най-доброто на компаниите, които държат по-големите дялове на пазара за мобилни комуникации. Така например, съвсем скоро ще се появи първият триядрен процесор за мобилни устройства. Работата по него вече започна. С триядрения процесор са се заели професионалистите от Marvell. Те озаглавиха продукта си с името Armada 628. Той ще бъде внедряван предимно в смартфони.

Според оскъдната информация, която споделиха представителите на Marvell, Armada 628 ще има три ядра и по-ниска консумация на енергия. Третото ядро ще служи като контролер на трафика между двете основни ядра и ще предава информацията между тях. В интернет пространството се разнесе слухът, че чипът вече се тества от избрани мобилни производители. Мощността в процесора е разделена на две главни ядра с параметри от по 1.5 GHz и на помощен – 624 MHz. Armada 628 ще запълни празнините на смартфоните във връзка с 3D графиката и по-бързото и ефективно обработване на данните. Процесорът на Marvell ще е в състояние да понесе тежестта на Flash, Open GL ES 2.0, DirectX и перфектно ще си пасне с USB 3.0 и HDMI устройствата.

От Marvell обещаха, че техният триядрен процесор за мобилни устройства ще започне да бъде внедряван в смартфоните от началото на идната 2011 година. От компанията споменаха също така, че мобилната операционна система няма да използва 100% от чипа. Това означава, че разработчиците със сигурност ще се възползват от мощността на Armada 628 за по-тежки и същевременно оригинални приложения. Всичко казано дотук може само да радва потребителите, които ще получат по-мощни смартфони с възможност за сваляне на повече приложения на тях.

Leave a Reply