Скоро излиза PSP телефонa на Sony Ericsson

Sony анонсираха уникалното си устройство под формата на хибрид между PSP и телефон още през месец март тази година. Тогава стана ясно, here че пълното му наименование ще е PlayStation Portable Phone и ще се разработва съвместно със Sony Ericsson. Това разби слуховете, че от Sony не желаят джойнт венчъра им Sony Ericsson да бъде свързан с марката PlayStation. Създаването на PSP телефон ще позволи на компанията да се изправи срещу конкуренцията в лицето на Apple, като създаде подобие на нашумелия вече iPad.

Преди броени дни из интернет пространството се разнесе слухът, че PlayStation Portable Phone ще се появи на пазара съвсем скоро. На първо място, изпълнителният директор на Sony Ericsson, Bert Nordberg загатна на аудиторията да очаква няколко изненади в близките месеци, като една от тях е именно PSP телефонът. Освен това в мрежата се разпространи информацията, че най-вероятно PlayStation Portable Phone ще се появи през първите месеци на идната 2011 година. Това означава, че уникалният продукт на Sony Ericsson ще се изправи срещу конкуренцията на iPhone 5.

Като допълнение към това, изпълнителният директор на Sony Ericsson споменава, че предстоящият им да се появи PlayStation Portable Phone ще наподобява на смартфон по функции и ще работи на базата на операционната система Android 3.0. Освен това телефонът, съчетан с опциите на гейм конзола, ще бъде с 1Ghz процесор и 5 мегапикселова камера като на обикновените мобилни апарати. PlayStation Portable Phone ще пристигне с подобна на QWERTY клавиатурата от Motorola Droid.

Единственото нещо, което остава на потребителите, е да почакат още няколко месеца за да видят с очите си дебюта на невероятния продукт от Sony Ericsson. Безспорно, към PlayStation Portable Phone ще проявяват особен интерес най-вече многобройните геймъри почитатели на конзолата от Sony.

Leave a Reply