Стив Балмър ще води Microsoft към облачни технологии

През следващите няколко години шефът на Microsoft ще се насочва все повече към облачните технологии. Това становище изрази Стив Балмър, шеф на Microsoft, в коментар за “Euro am Sonntag”.

Според данни на компанията, Microsoft инвестират всяка година един милиард щатски долара в технологии, използващи облак. В обозримо бъдеще, компанията от Редмънд възнамерява, според Стив Балмър, да се концентрира изцяло в тази област.

По мението на Балмър, облачните технологии предлагат многобройни предимства за клиентите.

Има се предвид, например, бърз и лесен достъп до най-новите софтуер и инструменти за продуктивност. Друг важен аспект е възможността фирмите да намалят чрез използването на тази технология енергийните си разходи.

Идната сряда Стив Балмър ще вземе участие и ще държи реч на Международната конференция за облачни технологии в Кьолн, която се организира от Асоциация на производителите BITKOM.

Скоро се стигна до няколко големи срива на услугите на Microsoft, използващи облачни технологии. Неприятностите са били причинени основно от преминаването към нова мрежова инфраструктура. В бъдеще инструментите трябва да предоставят пълна информация на клиентите.

Leave a Reply