Консумацията на новини нараства постоянно

Изследване на Pew Research Center, sick свързано с консумацията на новини, buy cialis показва че американците обръщат все повече внимание на ставащото около тях и държат да са добре информирани. Последният спад в консумацията на новини в Съединените щати е отбелязан в края на деветдесетте години на миналия век, hospital но оттогава интересът и потреблението се движат само нагоре. Основна роля тук играят мобилните телефони, компютрите и развитието на световната информационна мрежа.

Изследването е проведено сред 3 006 възрастни американци и е показало, че консумацията на новини от традиционни източници е намаляла значително. По-малко от една трета от хората са заявили, че са чели вестник предния ден. Преди десет години, на същия въпрос, половината от анкетираните са отговорили положително. Слушащите радио са намалели с по-малък процент. Те са спаднали от 43% на 31%. Аудиторията на телевизията остава стабилна и там не се забелязват изменения. Броят на информиращите се чрез интернет е скочил от 24% на 44%, като в бройката са включени и потребителите на мобилни устройства. Хората които са заявили, че се информират само и единствено от интернет в момента възлизат на 9%.

Като цяло изследването е показало, че хората се информират повече. Статистиките сочат, че времето което отделят американците за новини от традиционни източници не се е променило. То възлиза на 57 минути дневно. Към него обаче трябва да прибавим и 13 минути, които се отделят за онлайн медии. Така общата сума става 70 минути.

Достъпността на новините в световната мрежа определено е с водеща роля за увеличената консумация на прясна информация, която се отбелязва като резултат от проучването на Pew Research Center.

Leave a Reply