Праводържателите ще плащат на полицията да преследва пирати

Представители на британското правителство са заявили, look че праводържателите ще покрият по-голямата част от разходите, viagra които трябва да бъдат направени за борбата с пиратството по интернет, предаде BBC. Музикалната и филмовата индустрия има намерение да се бръкне дълбоко и да плати три четвърти от парите, които са необходими на правораздавателните органи за да преследват нарушителите на авторски права. Останалата една четвърт трябва да бъде платена от доставчиците на интернет.

Организацията представляваща доставчиците на онлайн услуги на Острова е заявила, че е разочарована от факта, че я включват в сметките на тези, които трябва да платят за борбата с пиратството.

Заподозрените в нарушение ще получават писма, с които ги обвиняват в интернет пиратство. В плановете на правителството присъства и намерението да не се удържат такси на хората, които искат да обжалват актовете за злоупотреба със съдържание, защитено с авторски права. Все пак, ако броят на неоснователните жалби стане твърде голям може да бъде въведена малка такса.

Към британските доставчици на интернет постоянно се оказва натиск за по-голям контрол над потребителите, които ползват мрежата за нелегални цели. Те смятат, че отношението към тях е несправедливо и не трябва да плащат за това, че носителите на авторски права са неспособни да предложат конкурентен икономически модел, който да обезсмисли пиратството.

Leave a Reply