Yahoo си купиха рекламна фирма

През последните години Yahoo поставиха като приоритет в политиката си предлагането на прецизни реклами, които да отговарят на всякакви правни изисквания и които да покриват критериите за оригиналност и актуалност. В съответствие с тази стратегия компанията присъединиха към голямото си семейство още една фирма, специализираща в сферата на рекламата. Споразумението бе подписано днес.
Компанията, с която се сдобиха Yahoo, носи името Dapper. Тя е основана в Сан Франциско, където всъщност и осъществява основната си дейност. Dapper е startup, основан през 2006 година. Работата на компанията е насочена предимно към създаването на визуални реклами. Върху този вид реклами потребителите скролират и кликват, за да открият предложенията, които в най-голяма степен съвпадат с търсеното от тях.

Представители на Yahoo споделиха пред пресата и аудиторията, че Dapper ще влезе в приложение най-вече за по-ефективното и доходоносното, разбира се, предоставяне на динамични и персонализирани реклами за клиентите на компанията в различните й сайтове. В тази връзка анализаторите са на мнение, че със сделката за покупко-продажбата на Dapper, Yahoo се стремят да предложат на рекламодателите по-добри възможности за преодоляване на конкуренцията с Google и Facebook, накъдето и все повече се пренасочват дигиталните рекламни бюджети.

Yahoo не дадоха коментар по повод това каква цена са заплатили за придобиването на рекламната компания Dapper. Стана ясно обаче, че сделката по присъединяването ще бъде финализирана до края на тази година. По повод придобивката, изявление даде Frank Weishaupt – вицепрезидентът на рекламния отдел в Yahoo за Северна Америка. Той сподели, че Yahoo съчетава в себе си по уникален начин наука, изкуство и статистика, а рекламата е елементът, който ги сродява и поднася по оригинален начин.

Leave a Reply