Google тества преглед на сайтовете при търсене

Скоро след като Google представи своето Instant търсене, от гиганта вече тестват друго голямо нововъведение. Списъкът с попаденията вече може да бъде допълнен с показване на предварителен преглед на уебсайтовете зад линковете към тях.

Ако преместите курсора на мишката върху някой резултат от търсене, той се осветява в синьо и в дясната част на екрана се отваря преглед на съответния уебсайт. Особено интересен е фактът, че съответната част, отнасяща се към търсенето, ще се покаже отделно. Секторът се показва уголемен в прозорец с оранжева рамка.

Прави впечатление, че се показват няколко резултата от даден уебсайт, без същите да бъдат групирани. През август Google въведе официално тази промяна при заявките за търсене, в които се среща една и съща определена марка.

Намиращият се в момента в тестова фаза предварителен преглед на сайтове се вписва перфектно в новата концепция на Google. От няколко седмици резултатите от търсенето се актуализират автоматично с всяка въведена буква. Освен това, отскоро можете да се придвижвате през отделните резултати, като използвате клавишите със стрелки. При това действие ще се покаже преглед на сайта.

Все пак, все още не е ясно дали и кога ще бъде предложена тази опция от Google. В миналото многократно са провеждани тестове с малцина избрани потребители, в чиито тесни рамки е изследвана реакцията на определени нововъведения.

Leave a Reply