Toshiba със свой собствен соларен електронен четец

Toshiba решиха да отвърнат на удара от конкурентите и да се върнат отново в играта като лидери. Новият продукт на японската компания със сигурност ще развълнува духовете сред директорите на Kindle. Това, с което се похвали пред тях, а и пред целия свят Toshiba, е първият им електронен четец със слънчева батерия. Моделът носи името Biblio Leaf SP02 и както вече стана ясно, най-много интерес в него събужда батерията и начинът му на зареждане. Устройството се захранва от миниатюрен слънчев панел, вграден в долната му част. Toshiba не дадоха конкретна информация по повод това каква точно ще е мощността на батерията, но представители на компанията гарантират, че при пълно зареждане, потребителите ще могат да обърнат последователно около 7500 страници.

Biblio Leaf SP02 ще пристигне с 6-инчов монохромен дисплей и резолюция от 800 × 600. Устройството на Toshiba ви предлага надеждна 3G и Wi-Fi връзка и ще поддържа XMDF, PDF, EPUB форматите. Освен това японските производителите разкриха пред потребителите да очакват в електронния четец да има и вграден калкулатор, както и календар. Нещо повече, от изявленията на говорителите на Toshiba стана ясно, че Biblio Leaf SP02 ще притежава и редица функции, характерни за ноутбук конфигурациите. Електронният четец ще пристигне с вградена памет от 2GB, като допълнително тя може да се увеличава с поставянето и на microSD карти. Устройството притежава и microUSB порт.

Biblio Leaf SP02 е устройство с пълен набор от най-необходимите функции, екологична батерия и луксозен дизайн. Големината на електронния четец е с размери 198 × 130 × 9,6 милиметра. Теглото на устройството е малко под 300 грама.

Засега, четецът от Toshiba ще се предлага само на територията на Япония. Все още не се е появила информация дали Biblio Leaf SP02 ще бъде представен и на международния пазар и кога евентуално ще се случи това.

Leave a Reply