Sharp излизат от бизнеса за персонални компютри

Говорител на Sharp даде изявление, в което потвърди наскоро разнеслия се слух, че японските производители за електроника се оттеглят от пазара за персонални компютри. Представителят лаконично обясни причината, подтикнала борда на директорите да вземат подобно решение. Sharp прекратяват дейността си в този сегмент поради невъзможността им да реализират печалби от него. И в действителност подобна стратегия съвсем няма да изглежда странна или случайна за анализаторите, прегледали финансовите отчети на компанията за последните няколко тримесечия – нулеви приходи от сектора.

За сметка на отдръпването си от компютърния сектор обаче Sharp ще могат по-добре да се фокусират върху продажбата на своите електронни четци. Освен това компанията смята да продължи масовото производство на своите LCD телевизори. В този сегмент японската компания отдавна е стъпила здраво на челните позиции и не смята да ги загуби.

Напомняме ви, че предстои да се появи серия електронни четци, които повече приличат на таблети именно с търговската марка Sharp. Първите модели от устройствата, естествено, ще дебютират само на територията на Япония. Официално те ще се появят на японския пазар през декември тази година. От началото на следващата година електронните четци на Sharp ще започнат да се разпространяват и в Европа, както и в Северна Америка. Междувременно специално за тях от Sharp разработват и електронна книжарница. В нея освен книги ще се предлагат за сваляне музика и видео.

Последният продукт на Sharp в областта на персоналните компютри бе представен миналата година. Тогава японските производители показаха ноутбук с уникален LCD екран и с оптичен сензор. Въпреки че спира разработката на персонални компютри окончателно, Sharp обещаха на потребителите си, че ще продължат да осигуряват поддръжка за вече съществуващите модели.

Leave a Reply