В Хонконг направиха пробив в областта на нанотехнологиите

Изследователски екип на Хонконгския политехнически университет е направил революционно откритие, pharm което може да повиши производителността на транзисторите в потребителската електроника. Разработката на изследователите е публикувана в августовския брой на Applied Physics Letters. Допълнителни подробности ще бъдат изнесени в септемврийското издание на Chemical Engineering Progress.

Учените постигнали пробива като разположили обикновени слоеве от сребърни наночастици един върху друг и така постигнали значително подобрение във възможностите на транзисторите.

Когато откритието бъде приложено на практика ще станем свидетели на понижаването на цените на картите с памет и подобряването на скоростта при трансфера на данни. Органичните транзистори съдържат и органични полупроводникови компоненти в електронната си част. Те са ключова съставка при създаването на изделия от сорта на сензорните екрани. Компютърните монитори, sales оборудвани с органични компоненти, са по-ярки и притежават по-истински цветове. Опресняването на образа е бързо, а гледането по-лесно и то при всякакви светлинни нива на околната среда.

Изследователите са установили още, че дебелината на слоя с органичните наночастици променя ефективността по по-предсказуем начин, отколкото беше възможно със старите материали. Това ще направи производството по-икономично и лесно за предварително планиране. Екипът на Хонконгския политехнически университет вижда голям потенциал в откритието си и се надява то скоро да навлезе в практическа употреба.

Leave a Reply