Firefox 4 Beta 7 ще се появи през ноември, а Firefox 4 RC – в началото на 2011 година

Съвсем наскоро стана ясно, че финалната версия на Firefox 4 беше отложена за началото на 2011 година. Екипът, разработващ програмата, обаче, няма да спира работата си.

От Mozilla съобщиха, че следващата бета версия (7) на Firefox ще се появи в началото на месец ноември. Осмата бета е запланувана за 12 ноември, деветата за 26 ноември, а десетата – 10 декември. Първата Release Candidate версия остава за началото на следващата година, като готовият продукт ще се появи малко след това.

Отлагането на финалната версия се дължи на оплакванията на разработчиците, които споделят, че все още не е ясно какви ще са възможностите на новия браузър. Поради тази причина, те няма как да ъпдейтнат добавките си за новата версия.

Със седмата бета версия, екипът на Mozilla ще се опита да представи всички възможности на браузъра. Затова ще накара разработчиците на добавки да продължат работата си.

i“Разработването на Firefox 4 не е спирало, като огромен прогрес се забелязва през всеки изминал ден.”/i, съобщи шефът на проекта Mike Beltzner.

Забавянето на финалната версия на Firefox ще се отрази добре на IE9 и Chrome, чиито финални версии ще се появят до края на тази година.

Leave a Reply