Приключи мобилното събитие на Facebook

След всички спекулации и слухове, които се появиха, така нареченото „мобилно събитие“ на Facebook вече се състоя и едно е ясно – няма да има Facebook Phone.

Вместо това, от социалната мрежа показаха обновена версия на приложението Facebook за Android. Тя е с индекс 1.4. В нея вече са включени функциите Places и Groups, като освен това има и малки промени в дизайна на приложението. Чрез Groups потребителите на социалната мрежа могат да създават групички, в които да обменят информация само помежду си.

Обновено е и приложението на компанията за устройствата iPhone и iPod на Apple. В него също е добавена функцията Groups. Новата версия е с индекс 3.3. При въпроса, защо от Facebook все още нямат приложение за iPad, изпълнителният директор на компанията Марк Зукербърг заяви следното: „Съжалявам, но това е компютър.“

Новите приложения могат да бъдат изтеглени и инсталирани от AppStore и Android Marketplace.

Снимка на новите приложения може да видите тук:

Това не е единствената новост около Facebook. Ако си спомняте, вчера ви съобщихме, че в официалния сайт на социалната мрежа беше променена големината на шрифта в някои секции. Повече информация за това може да откриете тук.

Leave a Reply