Optoma представи док-станция с вграден микропроектор за iPhone/iPod



Компанията Optoma, известна като производител на микропроектори, реши да се пробва на пазара за мобилни аксесоари, като разработи акустичната док-станция Neo-i, предназначена за съвместно използване с Apple iPod или iPhone. От множеството аналогични решения, продуктът на Optoma се отличава с наличието на вграден микропроектор.

Апаратът е способен да сформира картина с резолюция 854х480 точки и диагонал до 120 инча, което превръща Neo-i в подобие на портативна система за домашно кино, съвместима с устройствата на Apple. С тях ще може да се предават фотографии, филми и други изображения, но за целта е необходимо проектирането да се извършва в затъмнено помещение, поради неголямата яркост на микропроектора от 50 лумена.

Що се касае до вградената акустична система, при 16 вата мощност тя е напълно способна да озвучи малко по размери помещение. При желание, док-станцията може да се използва за възпроизвеждане на изображения от други източници, включени чрез вход HDMI или VGA. Neo-i е съвместима с всички портативни устройства на Apple, разполагащи с фирмени док-конектори, включително и iPod nano от шесто поколение. Необичайният аксесоар ще бъде пуснат в продажба през декември на цена от $450.

Leave a Reply