Излезе нова алфа версия на Fennec за Android и Nokia N900

В блога на Mozilla излезе информация за новата алфа версия на Fennec, story която е предназначена за мобилната операционна система Android и за платформата на Nokia N900. Fennec е кодовото название на мобилния браузър Firefox. Според Mozilla, nurse Fennec ще бъде първият мобилен брауъзър с поддръжка на разширения и добавки. Технологията стояща зад Fennec е същата, viagra buy която стои и зад настолната версия на Firefox.

Новата версия на браузъра притежава много нови функции, които трябва да улеснят потребителите при получаването на максимално удовлетворение от работата с интернет.

В последната версия на Fennec има поддръжка на синхронизация с други мобилни и настолни устройства, която позволява споделен достъп до историята на браузването, препратките, запаметените пароли и формуляри, а дори и на отворените табове.

Основната цел на Mozilla при тази версия е била да се предложи подобрение в производителността и улеснения при работата с браузъра. За целта е заложено на две основни технологии, които са обозначени с кодовите названия „електролиза” и „слоеве”. Първата технология позволява на браузъра да работи в процес отделен от този, който отговаря за зареждането на страниците. Така страниците, които товарят процесора повече, се зареждат по-чевръсто. Втората технология, която ще бъде широко застъпена в предстоящата бета версия, увеличава производителността в графично отношение – основно при скролирането, гледането на видео и функциите за уголемяване на определени участъци.

Leave a Reply