Google отрича създаването на конкурентна на Facebook мрежа

Компанията Google решително опроверга слуховете, че разработва мрежа, която да стане конкурент на популярната социална мрежа Facebook, съобщава Reuters.

“Не работим над платформа, която да стане поредната социална мрежа. Не споделяме мнението, че социалната мрежи е от съществено значение за насърчаване на даден продукт”, подчерта ръководителят на подразделението на Google, което разработва продукти за мобилни устройства Уго Бара.

През последните години социалните мрежи стремително набират популярност, констатират експерти на информационната агенция. Стартиралата през 2004 година мрежа Facebook вече се използва от 500 милиона души по целия свят.

Слуховете за възможността за създаване на конкурент на Facebook под патронажа на Google се появиха в пресата в началото на юни тази година.

В средата на август Google купи компанията Jambool, която разработва платформи за виртуални пари. Тези пари се използват като система за плащане в онлайн-игрите на социалните мрежи. Експертите възприеха поглъщането на компанията като още една крачка към възможното създаване на нова социална мрежа.

Leave a Reply