Премахват таксите за роуминг още през 2011 година?

Според статия на “Файненшъл таймс”, евродепутатът Силвана Кох – Мерин си е поставила за цел да постигне премахване на таксите за роуминг за мобилни разговори в Европейския съюз още през 2011 година.

“Сега е времето да се премахнат таксите за роуминг в Европейския съюз и да се създаде единен вътрешен пазар за далекосъобщителни услуги”, заяви Кох – Мерин пред пресата. По тази причина депутатката, член на Комисията по промишлеността към Европейския парламент, е подала искане в Европейската комисия.

В нея се отбелязва, че трябва да бъде обмислено пълното премахване на таксите за роуминг още през идващата година. Според нея, таксите за роуминг са били въведени, когато мобилните телефонни мрежи са били все още в ранна детска възраст, когато един мобилен телефон все още е представлявал нещо изключително, както и че сега в Европа има около 500 милиона абонати на мобилни услуги. Освен това, Силвана Кох – Мерин посочва в допълнение, че, наред с много по-съвременните мрежови технологии, много мобилни оператори вече управляват и мрежи в други европейски страни.

Leave a Reply