Мобилната версия на Google Docs вече е факт

Всички сме чували за изключително удобната и полезна услуга Google Docs. Нейното главно предназначение е съхранението и споделянето на текстови документи от онлайн база данни. Представители на Google споделиха пред пресата и аудиторията, че услугата Google Docs вече е достъпна и в мобилната си версия. Тази новина със сигурност ще зарадва всички онези от вас, чиято работа изисква редактиране и обработване на текстови документи в движение.

В началото мобилната версия на Google Docs ще работи единствено и само с документи на английски език, но от Google обещаха на всичките си международни клиенти, че съвсем скоро приложението ще поддържа и други езици. Разбира се, Google Docs ще може да се използва с телефоните с инсталирана операционна система Android 2.2, както и на всички мобилни устройства на Apple, в това число и iPad. На потребителите им се предлага и опцията за гласово набиране на думи и символи. Това, естествено, подпомага за по-бързото и ефективно вършене на работата.

В официалния си блог представителите на Google изтъкват и други възможности на мобилната версия на услугата Google Docs. Една от тях, например, е възможността да се завърши проект, за когото почти не ви е останало време, като работите по него, докато пътувате. Google Docs ви позволява и да си водите всякакви бележки, свързани както с професионалния, така и с личния ви живот, ако под ръка нямате лист и химикал.

От Google все още не са дали информация по повод това дали възнамеряват да осигурят достъпа до мобилната версия на услугата Google Docs и за притежателите на BlackBerry и Windows Phone устройства.

Със сигурност появата на мобилната версия на услугата Google Docs ще е поредният мотив за бизнес класата да предпочетат мобилни устройства с операционната система на Google – Android.

Leave a Reply