Facebook поискаха свръхвисоко обезщетение от спамър



Facebook нарича Adam Guerbuez спамър, а Американският федерален съд реши справедливостта да възтържествува, като го осъди да плати свръхвисоко обезщетение на социалната мрежа. Нарушителят обаче не се чувства нито засегнат, нито обезпокоен и заяви, че няма да плати и цент.

Adam Guerbuez хаквал акаунти на потребителите във Facebook и публикувал на стените им спам обяви за уголемяване на пениса, марихуана и порнографски страници и предложения. Канадецът обаче се увлякъл и според съдебното решение постнал общо 4 366 386 спам съобщения. За всяко едно от тях той е бил осъден да плати по 200 долара. Общо обезщетението, което дължи Adam Guerbuez на социалната мрежа за своите непозволени действия, се равнява на 873 милиона щатски долара. Нарушителят е напълно спокоен обаче и даже споделил пред канадската преса, че е обявил банкрут, посочвайки Facebook като един от своите кредитори. Това автоматически го превръща в неспособен да заплати обезщетението на Mark Zuckerberg и хората му.

Нещо повече – случилото се вдъхновява Adam Guerbuez и той решава да превърне съдебното решение за рекордното обезщетение в муза, която да го ръководи в друга сфера, където да се изяви – прозата. Канадският спамър възнамерява да превърне своята история с Facebook в сюжетна линия на бъдещата си книга. Adam Guerbuez даже обмисля и идеята да филмира личната си случка с най-нашумялата в момента социална мрежа. За съжаление обаче, спамърът няма да може да рекламира нито книгата си, нито кинопродукцията си във Facebook, тъй като правата му в сайта са прекъснати доживотно.

Като цяло Adam Guerbuez е щастлив от шума, вдигнал се покрай него и солидното обезщетение, за което е осъден. Спамърът е убеден, че всякаква връзка с Facebook, дори тя да се изразява в скандал, е изключително полезна за хора, които се занимават с бизнес или изкуство.

Leave a Reply