Над 12 000 разработчици в WP7 Marketplace



Windows Phone 7 започна доста добре да навлиза на пазара. Както знаете, в края на миналия месец, когато операционната система още не беше пусната, Windows Phone 7 Marketplace.

Днес стана ясно, че над 12 000 разработчици са се регистрирали в същата тази услуга. Това най-вероятно се дължи на масивната рекламна кампания, която провеждат от Microsoft. Както знаете, кампаниите на редмъндската компания, особено рекламните, винаги са за милиони, а понякога и милиарди щатски долари.

Според Microsoft, регистрациите на разработчиците са скочили с 40 процента през миналия месец. На всеки е ясно, че успехът на новата платформа зависи основно от приложенията, които същите тези разработчици ще пуснат в WP7 Marketplace. Това е причината, поради която продуктите на Apple да са толкова търсени, въпреки че някои от тях отстъпват по възможности на конкурентни продукти.

Прогнозите на някои анализатори сочат, че през последното тримесечие на 2010 година ще бъдат продадени над 3.5 милиона устройства, базирани на Windows Phone 7. Повече за това може да научите тук.

Всички тези данни показват, че засега целта на Microsoft WP7 върви по план. Както знаете, от редмъндската компания се надяват с платформата да разклатят пазара на мобилните операционни системи, където от дълго време лидери са iOS (Apple) и Android (Google).

Leave a Reply