Появи се поредната технология за защита от съобщения, чийто автор е "на…

Американската компания Webroot от Колорадо разработи програмен продукт, чиято функция се състои в това, да предотвратява достъпа на нетрезви потребители до социалните мрежи, съобщи в понеделник агенция iФранс Прес/i.

Програмата представлява допълнение към към браузъра Firefox, което може да се свали безплатно. Потребителят има възможност самостоятелно да зададе момента на включване на защитата. Например, разработчиците са убедени, че “след един през нощта се случват какви ли не много лоши неща”.

Ако защитата е включена, потребителят ще трябва да се справи с елементарен тест (по-конкретно, да задържи курсора на мишката в границите на движещ се обект). Ако тестът не бъде преодолян, следва блокиране на достъпа до сайтове като Facebook, MySpace, Twitter и други точки за влизане в социалните мрежи.

През 2008 година подобен инструмент предложи компанията Google в пощенската си услуга Gmail. За да попречи на потребителите в нетрезво състояние да изпращат писма, системата им предлага да решават прости математически задачи и да изпраща съобщения на адресата само ако отговорите на задачите са правилни.

Leave a Reply