MySpace с нов дизайн



MySpace започнаха с промените още в началото на тази година. Изместени от челната позиция за най-влиятелна и мащабна социална мрежа от Facebook, те предприеха всевъзможни решения и стратегии, за да си възвърнат потребителите и успеха, който някога са имали. Още миналия месец, например, MySpace официално смениха логото си. С това обаче коренната промяна на сайта не приключи. Страницата се похвали и с чисто нов дизайн.

Нововъведенията като опции и визия в MySpace са интересни и впечатляващи. Доколко обаче те ще са достатъчни, за да възстановят славата на сайта, тепърва предстои да се разбере. Инженерите и дизайнерите на MySpace дадоха и специално изявление пред пресата и аудиторията, в което споменават, че всички аспекти на страницата са преработени и обновени. Въведени са и нови модерни методи за популяризиране и комуникиране с групите, артистите и останалите потребители на MySpace общността. Една част от критиците са на мнение, че новата визия на социалната мрежа силно напомня на дизайна на мобилната операционна система от Microsoft – Windows Phone 7. Подобно сходство е доказателство единствено за това, че донякъде MySpace са се примирили и са готови да вземат пример от лидерите в бранша, за да излязат от кризата, в която се намират.

В общи линии MySpace се сдоби с по-семпъл, подреден, модерен и добре организиран дизайн. Страницата захвърли предишния безпорядък, натруфеността – стана приятен за окото и лесен като интерфейс. Дизайнът е насочен предимно към социалните функции, като при влизането в сайта на потребителите им се предлага да споделят нещо със своите приятели. Акцентът пада върху музиката, видеото и игрите. Освен променена цветова гама и реорганизация на подредбата във функциите и приложенията, MySpace предлага и възможност за публикуване на съобщения в реално време, информация за дейностите на вашите приятели в реално време и много други. Сред ключовите нововъведения в страницата е предоставената възможност на хората с най-много приятели и най-висок рейтинг да промотират музика, филми и личности от шоу бизнеса.

Leave a Reply