Компютърните игри развалят шофьорите

Проучване на експерти достигна до извода, cialis че компютърните игри развалят шофьорите и внедряват вредни навици за превишаване на скорост, healing неправилно изпреварване и създаване на други подобни рискови ситуации. Разбира се, тук става въпрос за гейм заглавия, фокусирани върху шофирането и състезания с коли, сред които най-популярна е Grand Theft Auto.

Проучването е осъществено от белгийски учени под ръководството на Kathleen Beullens, която е част от изследователския екип на Католическия университет в Льовен. Kathleen Beullens решава да си даде някои отговори по повод причината за невниманието и самонадеяността на шофьорите, след като остава потресена от последните статистики, свързани с пътните транспортни произшествия. Те гласят, че ежедневно на световните пътища загиват около хиляда души на възраст под 25 години.

За да разбере дали компютърните игри наистина създават лоши навици у младите шофьори, Kathleen Beullens започва проучване по темата сред 2000 младежи на възраст от 16 и17 години. Първоначално тя проучила кои от тях са почитатели на игри от типа на Grand Theft Auto. Две години по-късно Kathleen Beullens пратила анкети на тези от тях, които получили шофьорски книжки, с цел да разбере какво е тяхното отношение към шофирането. Екипът, който анализирал данните от проучването, стигнал до тревожния извод, че игри от този жанр в действителност водят до безразсъдни действия по време на управление на моторно превозно средство. Наред с това обаче ръководителката на проучването не успяла да открие някаква зависимост между играенето на тези игри и шофирането в нетрезво състояние. Това, разбира се, си има и своето обяснение. В гейм заглавия от типа на Grand Theft Auto пиенето по време на каране не се подстрекава. В същото време в този род видеоигри се взимат като бонуси блъсването на друга кола или удряне на пешеходци.

Leave a Reply