Dell губи ръководителя на отдела си за смартфони

В момента, в който компютърният производител Dell усилено се опитва отново да влезе в бизнеса със смартфони, компанията губи мениджъра, който пряко отговаря за тях.

Ron Garriques, който досега ръководеше Communications Solutions Group, ще напусне концерна на 28 януари. Това се казва в задължително уведомление на Dell до Комисията по ценните книжа и фондовите борси. До края на 2011 г. мениджърът ще остане във фирмата в качеството си на консултант.

Garriques дойде през 2007 г. в Dell. Преди това той е отговарял за бизнеса с мобилни телефони в Motorola. Под негово ръководство Dell отново стана активна на пазара на мобилни услуги. Последните големи проекти, като например смартфонът с Android Streak и моделът с Windows Phone Venue стартираха именно под негов надзор.

За причините за напускане на Garriques Dell не дава официална информация. Все пак, оттеглянето може би има връзка с мерките за преструктуриране в рамките на концерна, които до голяма степен засегнаха и развойните му звена. Наследник на мениджъра все още също не е назован.

Leave a Reply